FAQ

Veel gestelde vragen:

Wat is chiptuning?

Motor chiptuning is een proces waarbij de ECU (Engine Control Unit – motorbesturingseenheid) wordt geherprogrammeerd, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt om de prestaties en het vermogen van het voertuig te optimaliseren.

Elke autofabrikant hanteert een marge bij het aanpassen van de software, daarom zijn de instellingen nooit optimaal. Met onze zorgvuldige aanpassing van deze software verandert het motormanagementsysteem, waardoor de motorprestaties aanzienlijk verbeteren. Meer koppel, hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

Op iedere moderne auto kan chiptuning worden toegepast. Echter wordt het beste resultaat bereikt bij auto’s voorzien van een turbolader. Ook bij de zogeheten atmosferische motoren (non-turbo) is er winst te behalen alleen in mindere maten.

Chiptuning neemt ongeveer 2 tot 4 uur in beslag. Dit hangt af van de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Er is een mogelijkheid om te wachten in onze werkplaats maar u kunt de auto ook op een later tijdstip ophalen.

Alle tuningen die Galingas.nl uitvoert zijn chiptuningen op maat. Wij maken de software op basis van de originele uitgelezen software van uw auto.

Als uw auto over een DSG of S-tronic versnellingsbak beschikt kan het raadzaam zijn om ook een DSG-tuning te laten doen. Ieder type versnellingsbak kan een bepaald maximum koppel aan. Laat u altijd advisieren.

https://galingas.nl/blog/dsg-stronic-herprogrameering/

Het brandstofverbruik van dieselmotoren daalt na een goede chiptuning inderdaad meestal. De statistische afname van het brandstofverbruik ligt tussen de 5 en 15%.

Bij benzine-motoren is de situatie iets anders: door constructieve eigenschappen van benzinemotoren is het nauwelijks mogelijk om het brandstofverbruik te verlagen en tegelijkertijd het vermogen te verhogen. Er zijn echter altijd uitzonderingen zoals: VAG-groep TSI/TFSI motor chiptuning in combinatie met DSG-versnellingsbaktuning, of VAG-groep 1.0TSI/TFSI-motoren, die zeer beperkt zijn in het genereren van koppel dat een efficiënte acceleratie in de weg staat, en zo zijn er nog meer voorbeelden.

Dit gebeurt wel! Vanwege de kostenbesparingen creëert een groot deel van autofabrikanten één type motor dat op de markt wordt geïntroduceerd met meerdere modificaties en prestatieniveaus, waarvan het verschil alleen de motorbesturingssoftware is. Zulke “trucs” van dergelijke fabrikanten geven ons de mogelijkheid om verborgen motorpotentieel te ” ontgrendelen” met veilige marges die door de fabrikanten zelf zijn berekend.

De prijs van chiptuning wordt per auto individueel berekend. Hier wordt rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Voor de exacte prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Chiptuning heeft geen gevolgen voor de wegenbelasting, omdat deze berekend wordt over het gewicht van de auto.

Chiptuning is niet schadelijk voor uw auto. Al onze software wordt uitvoerig getest en zullen altijd binnen de veiligheidsmarges van de motor blijven. De levensduur van uw motor zal dus niet verminderen.

Het officiële standpunt van de fabrikant is dat de garantie op de motor kan worden beëindigd als het vermogen niet door de fabrikant of zijn geautoriseerde partner wordt verhoogd. Maar vanuit onze ervaring zien wij dat een deel van de geautoriseerde dealers dit niet naleeft.

Bovendien is onze geoptimaliseerde software nauwelijks niet traceerbaar door geautoriseerde dealers tijdens de reguliere service en heeft het onze klanten nooit problemen opgeleverd met betrekking tot de fabrieksgarantie.

Ja, de software kan op ieder moment kosteloos weer teruggezet worden naar het origineel. Dit bijvoorbeeld bij verkoop van uw auto of als de (lease) auto dient te worden ingeleverd.

Galingas.nl geeft oneindig garantie op eigen ontworpen motorbesturingsprogramma (chiptuning software).

add_action( 'wp_footer', function () { ?>