Chiptuning

Wat is chiptuning?

 

Motor chiptuning is een proces waarbij de ECU (Engine Control Unit – motorbesturingseenheid) wordt geherprogrammeerd, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt om de prestaties en het vermogen van het voertuig te optimaliseren.

Elke autofabrikant hanteert een marge bij het aanpassen van de software, daarom zijn de instellingen nooit optimaal. Met onze zorgvuldige aanpassing van deze software verandert het motormanagementsysteem, waardoor de motorprestaties aanzienlijk verbeteren. Meer koppel, hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

Wat is het verschil tussen stage 1 chiptuning en stage 2 of stage 3?

 

Stage 1 – meest voorkomende en veilige oplossing om het vermogen te vergroten (geschikt voor Standaart auto of auto met fabrieksgarantie), zodat een ideale balans ontstaat tussen motorvermogen, duurzaamheid en brandstofverbruik. Er is geen risico op het verkorten van de levensduur van de motor als de auto verstandig wordt gebruikt.

Stage 2 – aanzienlijk betere dynamiek, hogere druk voor de motor, koppeling, versnellingsbak en zelfs voor de remmen. Het motorvermogen wordt agressief verhoogd en kan, afhankelijk van de specifieke situatie, bepaalde mechanische verbeteringen vereisen (minimaal sportieve luchtfilter en sportieve uitlaat of downpipe). De klant moet het risico van voortijdig falen begrijpen, afhankelijk van de manier waarop de auto wordt gebruikt.

Stage 3 – een aanzienlijk modificatie van motormanagementprogramma voor de extreme toename van vermogen en koppel. Zwaar mechanische aanpassingen zijn vereist (sportieve luchtfilter en uitlaat, turbo, intercooler, injectoren).

 

Geef uw voertuig de kracht en prestatieboost die het verdient met onze professionele motor chiptuning. Of u nu kiest voor de veilige en gebalanceerde Stage 1, de dynamische verbeteringen van Stage 2, of zelfs de extreme toename van vermogen met Stage 3, ons team van experts staat klaar om uw wensen te vervullen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze op maat gemaakte chiptuning uw rijervaring naar een hoger niveau kan tillen.

add_action( 'wp_footer', function () { ?>